İSO Başkanı’ndan Ekonomiye Dair Önemli Açıklamalar Geldi!

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan Türkiye ekonomisine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Bahçıvan, ekonominin son 3 yıldır iyi gitmediğini ve buna rağmen iş dünyasının direncini koruduğunu ancak daha fazlasının kaldırılamayabileceğini belirtti.

İSO Başkanı’ndan Ekonomiye Dair Önemli Açıklamalar Geldi!

Türkiye ekonomisinin son 3 yıldır sıkıntılı süreçlerden geçtiğini ve buna rağmen ekonominin büyük bir direnç gösterdiğini belirten Başkan Bahçıvan, bununla birlikte ekonominin omurgasına daha yüklenmenin iyi sonuçlar doğurmayacağının altını çizdi.

Seçim İş Dünyasının Dengesini Bozar!

2014 yılında yaşanan iki seçim, 2015 yılında yaşanan iki seçim ve 2016 yılının ilk yarısında Ak Parti içinde yaşanan değişimin akabinde 15 temmuz süreci derken iş dünyasının bir türlü konsantrasyonunu işe veremediğini vurgulayan İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, seçim lafının iş dünyasının dengesini bozduğunu belirtti.

Seçim dönemlerinde kamu ekonomisinin de nispeten bozulduğunu ve yatırım odaklı olmaktan çıktığını belirten İSO Başkanı Bahçıvan, uzun bir süre seçim atmosferinden çıkılması gerektiğinin altını çizdi. Seçim yıllarının kayıp yıllar olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Bahçıvan, ekonomik göstergelerin de bunu doğrular nitelikte olduğunu belirtti.

2016 yılı ortasında ekonomik göstergelerin düzelmeye başladığını ve tam da ekonomik olarak atağa kalkılacağı dönemde hain darbe girişiminin yaşandığını belirten Başkan Bahçıvan, bu girişimin ekonominin dengelerini bir kez daha alt- üst ettiğini vurguladı.

Bununla birlikte 2017 yılı içerisinde yeniden seçim ve referandum atmosferine girildiğini tüm kamuoyu ile birlikte izlediklerini belirten İSO Başkanı Bahçıvan, bu sürecin iş dünyası için olumlu sonuçlar doğurmayabileceğini söyledi. Hükümetin tüm iyi niyetiyle sanayicinin canlanması için tedbirler aldığını lakin seçim süreci gündeme geldiğinde bu tedbirlerin istenilen karşılığı, istenilen sonucu veremeyebileceğinin altını çizdi. Başkan Bahçıvan, her şeye rağmen 2017 yılından daha umutlu olduklarını ve 2016’dan daha iyi geçmesini beklediklerini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2017, 06:30
YORUM EKLE