TÜSİAD’ın Yeni Başkanından Dijitalleşme Hakkında Önemli Açıklamalar

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, sanayide gereksinim duyulan gelişmeleri uygulamada dijitalleşmenin büyük rol oynadığını dile getirdi. Erol Bilecik dijitalleşmenin sağlıklı ve hızlı karar almada önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi.

TÜSİAD’ın Yeni Başkanından Dijitalleşme Hakkında Önemli Açıklamalar

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, katıldığı bir açılışta yaptığı konuşmada dijitalleşme hakkında önemli vurgularda bulundu. Avrupa'nın rakiplerine yetişebilmek için dijitalleşmeye fazlasınca önem verdiğini söyleyen Bilecik, dijitalleşmenin sanayi gelişimi için taşıdığı önemden bahsetti. Bilecik şirketlerin Y kuşağını iyi yönetmenin ve onları mutlu etmenin önemini vurgulayarak, bunun dijitalleşme sürecinin iyi yönetilmesinden geçtiğini dile getirdi.

Dünyada Yeniliklerin Getirdiği Fırsatlar Değerlendirilmeli!

Gelişen dünyada yeniliklerin getirdiği fırsatları değerlendirebilecek bilgi birikimi ve tahmin gücüne, harekete geçmek için gerekli olan çevikliğe sahip olunduğu takdirde dijitalleşmenin yarattığı fırsatlardan yararlanılabileceğini belirten Erol Bilecik, güçlü bir dijital strateji oluşturmanın öneminden bahsetti. Dijitalleşmenin kurum vizyonlarında stratejik bir önem arz ettiğini dile getiren Bilecik, liderlerin bu yönde ilerleyebileceklerini söyledi.

Erol Bilecik üst yöneticilerde aranan özelliklere teknolojik bilgi sahibi olma ve dijital ortamda var olma azmi ve potansiyeli bulunma özellikleri de eklendiğini dile getirerek, nitelikli insan kaynağının dijitalleşmenin önemli bir noktası olduğunu sözlerine ekledi. Gençlere katma değeri yüksek kabiliyetler katmanın önemini vurgulayan Bilecik, 2020 yılında şimdikinden farklı becerilere sahip olunması isteneceğini dile getirdi.

Fen, matematik, teknoloji ve mühendislik becerilerinin ileride aranacak özellikler olduğunu söyleyen Erol Bilecik, bu kabiliyetlere sahip olan gençlerin Türkiye'yi çok ileri seviyelere taşıyabileceğini belirtti. Erol Bilecik, Bilişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon'un Türkiye'nin büyümesini sağlayabilmesi ve 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için kritik öneme sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım da 2020 yılında mobil teknolojilerin 5,5 milyar insan tarafından kullanılacağını ve 50 milyar civarında cihazın internete bağlanacağını söyleyerek, bunun büyük bir dönüşüm olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2017, 11:00
YORUM EKLE